Over mij

Andrea Disco (1961) behaalde in 1983 het HBO-diploma voor botanisch analist, en in 1997 het HAS-diploma voor Tuinbouw aan de Hogeschool Delft. Andrea werkte eerst op diverse laboratoria voor plantenziekten en plagen. In 1991 kreeg ze de lang gewenste baan als onderzoeker op het Proefstation voor Tuinbouw onder Glas in Naaldwijk, en tot 1998 werkte ze aan diverse onderzoeksprojecten bij de Proefstations in Naaldwijk en Aalsmeer. Naast haar volledige werkweek voltooide zij toen de HAS tuinbouwopleiding.

Vervolgens werkte Andrea 9 jaar lang als journalist voor het vakblad Groenten & Fruit en was vaak op bezoek bij bedrijven en aanwezig bij telersbijeenkomsten. Van 2007 tot 2017 was Andrea adviseur plantenziekten, eerst bij Relab den Haan in Den Hoorn en na de overname door Eurofins Agro was ze gestationeerd op de locatie Demokwekerij te Honselersdijk.

Van januari 2018 tot juli 2019 was Andrea als HortiServices relatiebeheerder voor de Nederlandse Fruittelers Organisatie (NFO).

Sinds het begin van 2018 biedt Andrea Disco onder de bedrijfsnaam HortiServices haar diensten aan aan de gehele tuinbouwsector. De jarenlange en brede tuinbouwervaring, als onderzoeker, journalist en plantendokter, vormt de basis van HortiServices.